0315-641905 06-51615202 (bij spoed)

Zwangerschapscursussen

In de zwangerschap kun je kiezen uit veel verschillende cursussen. Het is natuurlijk niet verplicht een zwangerschapscursus te volgen, maar wel raadzaam omdat het veel informatie geeft over je zwangerschap en je voorbereidt op de bevalling. Hieronder worden de verschillende mogelijkheden kort toegelicht. Ook in onze wachtkamer vind je folders met daarin informatie over deze cursussen.

Borstvoedingscursus

Tijdens je zwangerschap krijg je de mogelijkheid om een borstvoedingscursus te volgen. Tijdens deze cursus wordt er ingegaan op het geven van borstvoeding (hoe gaat het in zijn werk), kolven, het verloop van de eerste kraamweek, het voorkomen en zonodig oplossen van problemen en het combineren van borstvoeding en je werk. Het grote voordeel van deze cursus is dat je meer informatie hebt gekregen over zaken waar je tegenaan kan lopen als je borstvoeding geeft. Hierdoor heb je zelf de kennis om deze mogelijk op te lossen of te voorkomen.

De cursusavond wordt op onze praktijk gegeven door lactatiekundige Marlinda Roes (zie www.marlindaroes.nl). Kijk voor informatie onder het kopje ‘borstvoeding en kunstvoeding‘.

(Bekken-)Fysiotherapie en Zwangerschapscursus

Floorfysio_azora

Voor Floor® Zwangerschaps- en Hersteltrainingen en Floor® Bevallingsvoorbereiding

Azora Advies- en behandelcentrum, Industrieweg 115 in Terborg.

Voor aanmelding en verdere informatie kijk op de website:  https://www.azora-abc.nl/ en www.ditisfloor.nl/

Bel 0315-338260 of vraag je verloskundige om een informatiefolder.

Bekkenfysiotherapie

Bij het Azora Advies- en behandelcentrum in Terborg kunt u ook terecht voor bekkenfysiotherapie. Uw behandelend therapeute is Babette Branten. U kunt zich aanmelden voor behandeling via tel nr 0315-338260 of via abc@azora.nl.

Kijk voor meer informatie op de website: https://www.azora-abc.nl/behandeling/bekkenfysiotherapie/


Zwangerschapsbegeleiding

Mama Bootcamp Locatie: Bargerdijk 2, Dinxperlo

Heb je het verlangen om voor, tijdens of na je zwangerschap fit en sterk te worden of te blijven? Wil jij ontdekken wat fysiek en mentaal mogelijk is voor jou. Extra goed voor jezelf zorgen tijdens deze bijzondere tijd? Ben je graag buiten aan het sporten onder (bijna) alle weersomstandigheden? Snak je naar meer bewustwording en controle over je lichaam? Trainen onder professionele begeleiding? Dan is de ‘Mama Bootcamp’ perfect voor jou. 

De ‘Mama Bootcamp’ is een krachttraining in een kleine groep op een mooie buitensportlocatie. Op een veilige manier leren hoe je sterk en fit kunt blijven tijdens je zwangerschap en tijdens het herstel na de bevalling. We zijn niet alleen bezig met het wijzende vingertje wat wel en niet mag tijdens het sporten. Juist met de keuzes die je maakt en bewegingen voor je gezondheid, dagelijks leven en een bewustwording en kennis over je eigen lichaam. Weer vol vertrouwen richting de sport of het leven waar jij gelukkig van wordt. 

Meer weten? www.tryoutside.nl

Ponsen Sport

www.ponsensport.nl Zwangerschapscursus.

Zwanger & meer wordt je aangeboden door Ellen van Straaten, kraamverzorgster.

Privé cursus: 3 avonden a 2 uur per week.

Voor vragen, meer info over de startdatum of opgeven kun je mailen naar: Ellenvs82@outlook.com of bellen naar: 0683251776

Powermama Achterhoek

 • Functionele krachttraining tijdens & conditietraining tijdens en na de zwangerschap.
 • Core Restore 4 weekste Core Restore cursus voor na de bevalling; de eerste stap op weg naar herstel

PowerMama Achterhoek, Locatie APEX Training, Nijverheidsweg 19 Doetinchem

www.powermama-achterhoek.nl

info@powermama-achterhoek.nl

Zon voor jou: Outdoor sport voor de vrouw

Ons aanbod: 7 dagen per week

 • Yoga:

Drie soorten yoga voor in en na de zwangerschap.

 1. Yoga nidra voor diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning. Vraagt geen lichaamsinspanning van de zwangere
 2. Yin Yoga – maakt vooral veel ruimte in het lichaam, werkt vaak verlichtend voor klachten, bijv. rug
 3. Power yoga – werkt aan de conditie en spierkracht.

We hebben lessen in de avonden, ochtenden en het weekend. Speciaal voor tijdens het verlof, hebben we een lidmaatschap voor tijdens je verlof. Zodat je zo vaak kan komen als je wilt en we samen letterlijk en figuurlijk meer ruimte en ontspanning creëren waardoor we de bevalling beter voorbereiden.

Workouts: nog steeds buiten maar nu gaan we bij slecht weer naar binnen. De dames kunne 4 tot 6 keer per week komen.

Moeder kind les, lekker komen sporten samen met je baby of je kindje, in onze binnen ruimte. Heerlijke les, geniet ik zelf volop van.

Aanvullend geven we nu ook:

 • Zwangerschapsmassage
 • Zwangerschapscursus
 • Maandelijks voorlichting bekkenzorg door Inge Hemel
 • Workshops

www.zonvoorjou.com

Yoga

Zwanger & Yin

In contact met jezelf en het kindje in je buik. Yin staat voor het zachte & het vrouwelijke. Tijdens je hele zwangerschap is Yin een fijne yoga vorm om te beoefenen. Zo krachtig en passend bij de fase waar je nu in zit!

Praktisch: Je bent welkom vanaf 12 weken. Zo kun je samen deze reis met elkaar delen. Ervaring met yoga is niet nodig.

Start 1 maart 2023: elke maandagochtend 11:00 t/m 12:15 uur.

Locatie: Bachlaan 2a, Doetinchem

Investering: Pakket Zwanger & Yin – 15 lessen voor 195,- euro. Partnerles – 30 euro – ( in groepsverbad, hiervoor kun je, je apart inschrijven)

Voor meer informatie: www.yogastudiosolina.nl – info@yogastudiosolina.nl – tel 0615344401

Silvolde

Bij de zwangerschapsyoga staan oefeningen en houdingen die je lichaam doen ontspannen centraal. Er wordt veel aandacht besteed aan verschillende ademhalingstechnieken die je kunnen helpen de weeën op te vangen. De lessen richten zich helemaal op het zwanger zijn en de bevalling.

Bara Plantinga www.baraplantinga.nl. Ook voor beginners.

Yoga speciaal voor zwangere vrouwen (vanaf 14 weken of zodra je weet dat je zwanger bent) met focus op de adem, versoepeling en versterking van het lichaam, ontspanning en meditatie.

Door (corona)omstandigheden wordt er voorlopig geen groepsles zwangerschapsyoga aangeboden en is alleen een privé les (1-4 pers.) mogelijk.

Aanmelden kan op: www.momoyoga.com/yogabara

Etten
Sandra Harmsen verzorgt persoonlijke zwangerschapsyoga. Tel 06-13350739, of mail naar info@yogaetten.nl.

Ulft
Voor yoga in Ulft kijk eens op: www.yogacentrumulft.nl, hier kun je je tevens aanmelden. Er is geen specifieke zwangerschapsyoga. Er is wel een docent die baby / yoga/ massage doet.

Op vrijdag ochtend is er restorative yoga. Dit is wellicht voor na de zwangerschap heel erg fijn.

Haptonomie

Haptonomie houdt zich bezig met de ontwikkeling van het gevoelsleven en van de tastzin. De tastzin geeft informatie over hoe we ons voelen. 

Door de haptonomische zwangerschapsbegeleiding leren ouders en het kind elkaars signalen herkennen en ernaar te luisteren. De begeleiding heeft een persoonlijk karakter.

Minka de Weerd biedt in Gaanderen zwangerschapsbegeleiding aan voor de ongecompliceerde, maar ook zeker voor de zwanterschap die niet heemaal naar wens verloopt: haar begeleiding is altijd op maat. Individueel, in een groep, met of zonder partner. Naast haptonomie is er ook keuze uit cursussen zoals ‘bevallen is teamwork’, rebozo massage, ‘bewust ontspannen’, babymassage, individuele ontspanning en klachtenbehandeling en zwangerschapsgym. 
Intresse? Kijk eens op www.zwangerschapshaptonomie.com of mail naar info@zwangerschapshaptonomie.com.

Hypnobirthing

HypnoBirthing is een programma van diepe ontspanning, gecombineerd met onderwijs waardoor jij als a.s. moeder de kunst van het geboorteproces begrijpt zodat je in staat bent je baby op een veilige en zachte manier geboren te laten worden.
www.hypnobirthing-achterhoek.nl

Samen bevallen

Tijdens de cursus ‘Samen Bevallen’ krijgen jij en je partner veel praktische informatie over de zwangerschap, de bevalling en de periode erna. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de rol die de partner kan hebben, met name tijdens de bevalling. Ook leer je lichaamshoudingen, ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken die je tijdens de bevalling kan gebruiken. Deze cursus volg je samen met een aantal andere stellen. Kijk voor meer informatie op www.samenbevallen.nl.

Acupunctuur & Moxa

 • Met acupunctuur worden zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld.
 • Bij stuitligging of een bevalling die uitblijft

Yvonne Huinink Acupunctuur
Mercuriusstraat 22A
7006 RL Doetinchem
BIG:99033955104

Online training speciaal voor mannen

Welcome to Mankind – Dé online zwangerschapscursus voor mannen –

Zit je niet te wachten op een pufcursus? Goed nieuws! Jij hoeft misschien niet mee. Vanaf nu kun je thuisblijven omdat je iets beters te doen hebt.

Oefentherapie Cesar en Mensendieck

Tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd verandert er veel in je lichaam. Je bekken kan daarbij instabiel worden en dat kan soms klachten opleveren zoals bekkenpijn, bekkenbodemklachten of rugpijn. Een oefentherapeut Cesar/ Mensendieck kijkt naar je hele lichaam/ houding, niet alleen je bekken. Door deze therapie leer je je dagelijkse activiteiten aan te passen. Hierdoor krijg je evenwicht tussen wat je doet en wat je kan, zodat je houding en manier van bewegen zo optimaal mogelijk is tijdens en na je zwangerschap.

Kijk voor meer informatie op:
– www.met-edine.nl en info@met-edine.nl

– www.cesartherapiejansen.nl Jet Jansen, tel: 0315-340522.