0315-641905 06-51615202 (bij spoed)

Verloskundige zorg in de praktijk

De verloskundige zorg binnen onze praktijk bestaat uit het begeleiden van je zwangerschap, je bevalling (thuis of poliklinisch) en je kraambed. In onze praktijk staat veiligheid voorop. Wij zullen er dan ook alles aan doen om je op tijd de juiste begeleiding, adviezen en zorg te geven, zodat je zwangerschap, bevalling en kraamtijd zo voorspoedig en gezond mogelijk blijven verlopen.

Wanneer dit niet meer het geval is, zullen wij dit signaleren en ervoor zorgdragen dat je een verwijzing krijgt naar de op dat moment aangewezen specialist, zoals huisarts of gynaecoloog.

Onze verloskundige zorg bestrijkt de dorpen Dinxperlo en De Heurne en de gehele gemeente Oude IJsselstreek met uitzondering van Varsseveld, Heelweg en Westendorp. Heb je een vraag/verzoek hierover, bel dan onze assistente.

Verloskundig Centrum Achterhoek

We hebben een zeer nauwe samenwerking met het Verloskundig Centrum Achterhoek EVA. Dit verloskundig centrum is een samenwerking van 7 praktijken uit de regio, waaronder onze praktijk. In dit centrum kan je terecht voor o.a. echoscopisch onderzoek (‘de 20-weken echo’). Voor meer informatie: www.vca-eva.nl.

Wij wensen jou en je partner een goede zwangerschap, een voorspoedige bevalling en een fijne kraamtijd!

VSV de Slinge

Uitstekende verloskundige zorg in de regio Achterhoek & de Liemers, dat is de missie van het VSV de Slinge. Het VSV de Slinge staat voor de intensieve samenwerking tussen eerste- en tweedelijns zorgverleners (o.a. verloskundigen, echoscopisten, gynaecologen, kinderartsen).

Samen zetten wij ons in voor de juiste begeleiding en advies bij het zwanger worden tot en met het kraambed. Ook is er een goede aansluiting met eventuele zorg voor de pasgeborene. Door nauwe onderlinge contacten is ieders expertise snel ingezet wanneer dit nodig is.

Samen zetten wij ons in voor de juiste begeleiding en advies bij het zwanger worden tot en met het kraambed. Ook is er een goede aansluiting met eventuele zorg voor de pasgeborene. Door nauwe onderlinge contacten is ieders expertise snel ingezet wanneer dit nodig is.

Bij het Verloskundig Samenwerkingsverband de Slinge zijn de volgende partijen betrokken:

Verloskundigen in opleiding

Studentverloskundigen zullen af en toe stage lopen in onze praktijk. Dit betekent dat zij samen met ons de controles tijdens de zwangerschap, de bevallingen en de kraamvisites zullen doen. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit aan ons kenbaar maken.

Enquete

Om kwalitatief goede zorg te kunnen blijven leveren, vragen wij onze cliënten wanneer onze zorg na het kraambed is afgelopen, om een digitale enquente in te vullen. Op deze manier kunnen wij onze zorg daar waar mogelijk op de wensen van de cliënten aanpassen. Klikt u hier voor het invullen van de enquete.

Aanmelden

Als je zwanger bent kun je tijdens een telefonisch spreekuur op maandag tussen 09:00u en 12:30u en op dinsdag t/m donderdag tussen 08:15u en 12:45u bellen voor het inplannen van een eerste controle en een echo. Bij deze aanmelding vragen we altijd naar je persoonlijke gegevens (zoals naam, adres, geboortedatum en huisarts), je eerste dag van je laatste menstruatie en of je dit je eerste zwangerschap is, of dat je al vaker zwanger bent geweest. Naar aanleiding van deze gegevens zal de assistente een afspraak met je maken. De eerste controle en echo vinden plaats als je ongeveer 8 weken zwanger bent (gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie). De tweede echo om de definitieve uitgerekende datum te bepalen zal vervolgens plaatsvinden tussen 10 en 12 weken zwangerschap.

Om je in te schrijven bij onze praktijk kan je ook het inschrijfformulier invullen. Onze assistente belt je dan binnen twee werkdagen om de eerste afspraken met je te maken.

Na het telefonisch contact met onze assistente ontvang je van ons een afspraakbevestiging via de mail. In deze mail staat tevens informatie en adviezen welke van belang zijn voor het eerste trimester van je zwangerschap. Het is fijn dat je deze informatie gelezen hebt voor de eerste controle op de praktijk.