0315-641905 06-51615202 (bij spoed)

Badbevalling

De foto van de banner is gemaakt door:
Anke Kaal – AK Fotografie

Badbevalling: ervaar de voordelen van warm water 

Je bent zwanger en de bevalling komt dichterbij. De borstvoedings- en bevallingscursussen vliegen je om de oren. Alles om jezelf voor te bereiden op de komst van jullie baby. Maar heb je al eens nagedacht over een badbevalling? En wat zijn eigenlijk de voordelen van een badbevalling? 

Een waterbevalling is een bevalling die gedeeltelijk of helemaal in het water plaatsvindt. Al tijdens de ontsluitingsfase kun je in het water gaan zitten. Aan een waterbevalling zitten een aantal voordelen. Deze lees je hieronder.

Vroeger ging een waterbevalling nog wel eens gewoon in het bad in de badkamer. Dit is echter niet veilig genoeg door de beperkte diepte, gelimiteerde bewegingsvrijheid en onvoldoende ruimte voor de verloskundige.

Daarom zijn er speciale bevallingsbaden ontwikkeld die zorgen voor een veilige geboorte in het water voor zowel de moeder als het kindje.

Iedereen die thuis mag bevallen, mag ook in bad bevallen. Wij kunnen alleen niet voorspellen of je ook daadwerkelijk in het bad kunt bevallen. Het is dan ook de bedoeling dat het bad op dezelfde verdieping staat als je bed. Het liefst hebben wij een matras direct naast het bad.
Wanneer je graag in bad wil bevallen, maak dit dan bij ons kenbaar.

Ook in het Slingeland Ziekenhuis zijn er mogelijkheden om in bad te bevallen. Bespreek het met ons en wij leggen je graag uit hoe dit werkt en lees alvast de folder: https://vsvdeslinge.nl/wp-content/uploads/2021/11/bevallen-in-bad-2298-feb_20.pdf


Ontspannen en gewichtsloos 

Het warme water in een bevalbad zorgt voor natuurlijke pijnstilling tijdens de bevalling. Je kunt beter ontspannen waardoor de ontsluiting sneller verloopt. Daarnaast voelt je lijf gewichtsloos en kun je eenvoudiger van houding veranderen. Ook wordt je huid week in water, waardoor de kans op uitscheuren verkleint. 

Hoe beleeft een baby een badbevalling? 

Niet alleen jij als moeder profiteert van de effecten van warm water. Voor jouw baby is de overgang van de baarmoeder naar het warme water een stuk aangenamer. Het moment waarop de baby vanuit de baarmoeder in het warme water komt, krijgt het nog zuurstof via de navelstreng. Soms zijn baby’s zelfs zo ontspannen door de badbevalling dat ze heel rustig zijn als ze boven water komen.  

Ben je toch onzeker dat je baby te lang onder water blijft? Bespreek dit én de mogelijkheden van een badbevalling altijd met je zorgverlener. Zo kun je er zelf voor kiezen of je alleen de weeën op wilt vangen in het water of ook de uitdrijvingsfase in het bevalbad wilt ervaren.   

Bevallingsbad huren + uitgebreid pakket

Bevalbad huren bij Oerbron 
€ 155,00 – € 225  
 
Oerbron gelooft in de kracht van keuze. Iedere zwangerschap en bevalling is uniek en daarom kun je kiezen uit verschillende bevalbaden. Er is altijd een bevalbad dat past bij jouw wensen. Je kunt bij Oerbron bevalbaden huren en kopen. Maar je kunt er ook terecht voor natuurlijke kraampakketten, bevalballen en natuurlijke verzorgingsproducten voor moeder en kind
 

Of je nou kiest voor opblaasbare bevalbaden van La Bassine of Birthpool in a Box, het belangrijkste element van een badbevalling is het warme water. Daarom kun je bij Oerbron ook terecht voor verwarmde bevalbaden.  
 
Verwarmd bevalbad 
Het verwarmde bevalbad met verwarmingselementen bestaat uit vier losse elementen, die eenvoudig in elkaar kunnen worden gezet. Dit bevalbad is niet alleen verwarmd, maar geeft ook meer bewegingsvrijheid dankzij de dunne rand. Je kunt dit bevalbad op iedere gewenste plek, van woonkamer tot slaapkamer, neerzetten. Wat is er fijner dan een bevalbad waarbij je niet hoeft na te denken over de warmte van het water? Niet meer slepen met emmers. Of de hele tijd de badthermometer in de gaten houden. Als je een verwarmd bevalbad huurt, dan ligt de volledige focus op jou en jullie baby. Dat wil toch iedereen? 

Welk bevalbad je ook huurt bij Oerbron, je ontvangt altijd een bevalpakket met daarin alle benodigdheden: 

 
– Persoonlijke bevalhoes  
– Waterslang (10 meter) voor aan- en afvoer 
– Universele kraankoppelingen inclusief Quooker koppeling 
– Opblaaspomp 
– Dompelpomp  
– Badthermometer 
– Schepnetje 
– Vloerzeil met antislip matjes 
– Gynaecologische lange handschoenen 

Aan alles is gedacht 

Als je een bevalbad huurt bij Oerbron is alles, dus ook het bezorgen en retourneren, bij de prijs inbegrepen. De huurperiode van in totaal 5 weken start vanaf 37 weken zwangerschap. Je kunt altijd kosteloos annuleren vóór je 37e week. Het bevalbad wordt ruim op tijd verzonden en wordt enkele dagen voor de start van de huurperiode geleverd. Blijkt tijdens je huurperiode dat je toch niet in een bevalbad kunt bevallen? Ook dan ontvang je een deel van het aankoopbedrag terug. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag. Oerbron: alles in huis voor een natuurlijk begin! 

Bevallingsbaden.nl

Wij werken ook samen met www.bevallingsbaden.nl. Je kunt hier een bevallingsbad kopen of huren, je hebt de keuze uit twee verschillende maten.

€ 165,00 – € 177,00

Professioneel Bevalbad van het merk Birth Pool in a Box inclusief uitgebreid pakket voor een complete voorbereiding. Thuisbezorgd en weer opgehaald. 

Optioneel: Warmte afdekhoes. Watertemperatuur daalt met slechts 0,5 graden per uur.

Het Bevalbad PRO van Birth Pool in a Box is speciaal ontworpen voor hergebruik. Het bad is voor verzending compleet gedesinfecteerd en gecontroleerd op meerder punten. Zo ben je altijd verzekerd van een hoog kwalitatief, schoon en hygiënisch bad. Het bevallingsbad wordt thuis geleverd inclusief totaalpakket:

 • Elektrische opblaaspomp
 • Nieuwe hygiënische binnenhoes
 • Nieuwe dompelpomp om het water na gebruik uit het bad te pompen (1500l/h, leegt het bad in ongeveer 30 minuten!)
 • Nieuw schepnetje
 • Nieuw vloerbeschermkleed – luxe met antislip laag voor de veiligheid,
 • Nieuw extra antislip-matje klein
 • Nieuwe thermometer met ideale temperatuur
 • Nieuwe niet-giftige waterslang van 10 meter (dus vullen, na afloop legen en daarna weggooien – meest hygiënische methode)
 • Meerdere universele kraankoppelstukken (past op 99 van de 100 kranen). Klik hier voor een overzicht van de koppelstukken (inclusief Quooker koppeling)
 • Set gynaecologische handschoenen lang
 • Duidelijke Nederlandstalige handleiding van Bevallingsbaden.nl

De prijs is inclusief het bij u thuis bezorgen én ophalen van het bad na de bevalling.

Het bad en de elektrische opblaaspomp gaan retour. De overige producten gooi je i.v.m. de hygiëne na gebruik weg of je houdt en reinigt ze voor eigen gebruik. Klik hier voor meer informatie omtrent hygiëne.

Je ontvangt het bad in week 36 van je zwangerschap. De huurperiode is tot en met week 42. Bij het afronden van je bestelling geeft je je uitgerekende datum door.