0315-641905 06-51615202 (bij spoed)

Badbevalling

Wij werken samen met http://www.bevallingsbaden.nl Ga naar deze site voor meer informatie over waterbevallingen en het huren/kopen van een veilig bad om in te bevallen. Onderstaande informatie is van bovengenoemde site afkomstig.

Een waterbevalling is een bevalling die gedeeltelijk of helemaal in het water plaatsvindt. Al tijdens de ontsluitingsfase kun je in het water gaan zitten. Het warme water zorgt er namelijk voor dat je ontspant, waardoor het lichaam endorfine aanmaakt. Dit stofje zorgt voor een natuurlijke pijnstillende werking.

Naast dit grote voordeel van een waterbevalling, kent een bevalling in water meer voordelen, zoals de gewichtloosheid waardoor je eenvoudig van houding kunt veranderen.

Vroeger ging een waterbevalling nog wel eens gewoon in het bad in de badkamer. Dit is echter niet veilig genoeg door de beperkte diepte, gelimiteerde bewegingsvrijheid en onvoldoende ruimte voor de verloskundige.

Daarom zijn er speciale bevallingsbaden ontwikkeld die zorgen voor een veilige geboorte in het water voor zowel de moeder als het kindje.


Iedereen die thuis mag bevallen, mag ook in bad bevallen. Wij kunnen alleen niet voorspellen of je ook daadwerkelijk in het bad kunt bevallen. Het is dan ook de bedoeling dat het bad op dezelfde verdieping staat als je bed. Het liefst hebben wij een matras direct naast het bad.
Wanneer je graag in bad wil bevallen, maak dit dan bij ons kenbaar.

Bad kopen of huren
Wij werken samen met www.bevallingsbaden.nl. Je kunt hier een bevallingsbad kopen of huren, je hebt de keuze uit twee verschillende maten.

Bevallingsbad huren + uitgebreid pakket

€ 165,00 – € 177,00

Professioneel Bevalbad van het merk Birth Pool in a Box inclusief uitgebreid pakket voor een complete voorbereiding. Thuisbezorgd en weer opgehaald. 

Optioneel: Warmte afdekhoes. Watertemperatuur daalt met slechts 0,5 graden per uur.

Het Bevalbad PRO van Birth Pool in a Box is speciaal ontworpen voor hergebruik. Het bad is voor verzending compleet gedesinfecteerd en gecontroleerd op meerder punten. Zo ben je altijd verzekerd van een hoog kwalitatief, schoon en hygiënisch bad. Het bevallingsbad wordt thuis geleverd inclusief totaalpakket:

 • Elektrische opblaaspomp
 • Nieuwe hygiënische binnenhoes
 • Nieuwe dompelpomp om het water na gebruik uit het bad te pompen (1500l/h, leegt het bad in ongeveer 30 minuten!)
 • Nieuw schepnetje
 • Nieuw vloerbeschermkleed – luxe met antislip laag voor de veiligheid,
 • Nieuw extra antislip-matje klein
 • Nieuwe thermometer met ideale temperatuur
 • Nieuwe niet-giftige waterslang van 10 meter (dus vullen, na afloop legen en daarna weggooien – meest hygiënische methode)
 • Meerdere universele kraankoppelstukken (past op 99 van de 100 kranen). Klik hier voor een overzicht van de koppelstukken (inclusief Quooker koppeling)
 • Set gynaecologische handschoenen lang
 • Duidelijke Nederlandstalige handleiding van Bevallingsbaden.nl

De prijs is inclusief het bij u thuis bezorgen én ophalen van het bad na de bevalling.

Het bad en de elektrische opblaaspomp gaan retour. De overige producten gooi je i.v.m. de hygiëne na gebruik weg of je houdt en reinigt ze voor eigen gebruik. Klik hier voor meer informatie omtrent hygiëne.

Je ontvangt het bad in week 36 van je zwangerschap. De huurperiode is tot en met week 42. Bij het afronden van je bestelling geeft je je uitgerekende datum door.