0315-641905 06-51615202 (bij spoed)

Geboorteplan

Als je (specifieke) wensen hebt voor je bevalling, is het een idee op een geboorteplan op te stellen. Een geboorteplan is een document van maximaal 2 pagina’s. Het plan moet eenvoudig, duidelijk en beknopt zijn. In dit document geef je aan wat je belangrijk vindt, wat je ideeën en wensen zijn en hoe je graag wilt dat er met je omgegaan wordt. Het is een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar tijdens en rondom de bevalling.

Aan het eind van de zwangerschap bespreken we dit document tijdens een controle. Zo kunnen we jullie verwachtingen en wensen doorspreken en aangeven of deze realistisch en haalbaar zijn. Wij streven ernaar zoveel mogelijk jullie geboorteplan te volgen, maar veiligheid van moeder en kind en de werkbaarheid voor de verloskundige staan bij ons altijd voorop! Daardoor kan het voorkomen dat jullie plan door medische redenen niet altijd helemaal gevolgd kan worden.

Kijk voor meer informatie over een geboorteplan op http://deverloskundige.nl/bevalling/tekstpagina/30/geboorteplan/. Hier vind je ook een checklist. 
We hebben binnen ons VSV ook zelf een voorbeeld gemaakt, deze kun je invullen en meenemen tijdens het spreekuur om met ons te bespreken. Klik hier voor het opstellen van jullie eigen geboorteplan.