0315-641905 06-51615202 (bij spoed)

Moniek Tuenter

Verloskundige

Ik ben Moniek Tuenter, verloskundige sinds 2003. In het laatste jaar van de opleiding heb ik stage gelopen in deze praktijk en na mijn afstuderen ben ik hier meteen aan de slag gegaan.

Wat is er al veel veranderd in de tussentijd! Toen ik begon was 1 echo in de zwangerschap bijvoorbeeld heel normaal. Nu zijn dat er al minimaal 4!

Zelf ben ik ook veranderd en heb ik samen met Jeroen twee kinderen gekregen die inmiddels beiden tiener zijn. Het bijzondere gevoel van zwanger zijn en leven in je voelen dus ook zelf mogen ervaren, inclusief die vervelende misselijkheid de eerste maanden. De geboorte van mijn eigen kinderen was onbeschrijflijk, dat moment waarop je verlost bent van de weeën en je beseft dat je kindje is geboren! Dat moment zou ik zo weer over willen doen. Die kraamtranen in de eerste week mogen dan wel weg blijven 😉.

Wat hetzelfde is gebleven is mijn motivatie om als verloskundige een zwangerschap, geboorte en kraambed te begeleiden. Ik vind het nog steeds een heel bijzonder proces wat ik zo goed en persoonlijk mogelijk wens te coachen.

Daarnaast vind ik het fijn om samen te werken met mijn collega’s en andere zorgverleners in de regio; verloskundigen, kraamverzorgenden, gynaecologen.

Ook in ons VSV (verloskundig samenwerkingsverband de Slinge) ben ik actief en gaan we voor een goede samenwerking m.b.t. de verloskundige zorg in de regio.

Bij mij kun je ook terecht als je nog niet zwanger bent en je vragen hebt over hoe je je kunt voorbereiden op een zwangerschap. Mocht je dit willen dan kun je ons bellen voor een kinderwensconsult.

Groetjes en tot ziens!

Moniek

Terug naar overzicht
Moniek Tuenter