0315-641905 06-51615202 (bij spoed)

Evelien Duenk

Verloskundige

Ik ben Evelien Duenk, in 1986 geboren in Doetinchem en opgegroeid in Vethuizen.  Mijn interesse voor het moederschap en baby’s stopte ik als kind zijnde al niet onder stoelen of banken. In mijn vroege kinderjaren moest mijn zusje het dan ook regelmatig ontgelden en wilde ik vaak “vadertje en moedertje” spelen. Hoe groot ze ook was: ze moest en zou in de kinderwagenbak liggen, met de benen erin gepropt (die mochten er uiteraard niet uitsteken want dan leek het niet echt), zodat ik met de kinderwagen rond kon lopen en ermee kon pronken. 

Ik ben opgegroeid op een melkveehouderij en stond dan ook vaak vol verwondering en interesse te kijken als er een koe aan het afkalveren was of als er door de veearts een keizersnede werd verricht. Ik wilde dan ook graag alle details zien en weten van dit geboorteproces.

Ik heb de zwangerschap en baring dus altijd al een wonderbaarlijk proces gevonden bij mens en dier. Vanaf het begin van mijn tienerjaren wist ik dat ik wilde werken in de zorg, ik wilde mensen begeleiden en coachen, ik wilde graag zelfstandig zijn en in verschillende thuissituaties komen. Ik was op zoek naar een beroep waarin niet elke dag hetzelfde zou zijn en waar genoeg uitdaging in zou zitten.  Al deze interesses komen samen in de verloskunde en zo wist ik dus al vroeg dat dit mijn beroep zou worden.  In 2010 ben ik daadwerkelijk afgestudeerd aan de Academie Verloskunde in Maastricht.

Na het afstuderen ben ik  gaan werken als waarneemster bij verschillende praktijken in de hele regio, maar altijd met Verloskundigenpraktijk Ulft als vaste basis. In 2015 heb ik de overstap gemaakt naar het Slingeland Ziekenhuis en heb ik aldaar bijna 3 jaar met veel werkplezier, hele leuke collega’s en ontzettend veel uitdaging gewerkt als klinisch verloskundige. In mei 2018 kwam er een plekje vrij in de maatschap van Verloskundigenpraktijk Ulft en heb ik besloten om mijn hart te volgen en terug te keren naar de eerste lijn, in deze vertrouwde werk- en woonomgeving, met hele fijne collega’s. De combinatie van jaren waarnemen in de regio en het werken in het ziekenhuis maakt dat ik een brede basis heb ontwikkeld en  dat ik in elke situatie werk met bekende, vertrouwde en fijne collega’s. 

Ik woon samen met Sven in Megchelen waar we in 2014 trotse ouders zijn geworden van onze zoon Moos en in 2017 van onze zoon Boris. Heel bijzonder om nu zelf 2 zwangerschappen te hebben mogen ervaren en natuurlijk ook om nu zelf moeder te zijn! Onze jongens zorgen ervoor dat ik vol overgave en met veel voldoening het gezinsleven beleef waar ik als kind al van droomde.

Ik wens jullie een voorspoedige tijd toe en hoop jullie snel te leren kennen in de praktijk!

Graag tot ziens,

Evelien

Terug naar overzicht
Evelien Duenk