Aanmelden

Als je zwanger bent kun je tijdens een telefonisch spreekuur op maandag tussen 13.30u en 17.00u en op dinsdag t/m donderdag tussen 13.00u en 17.00u bellen voor een eerste controle en een echo. Bij deze aanmelding vragen we altijd naar je persoonlijke gegevens (zoals naam, adres, geboortedatum en huisarts), je eerste dag van je laatste menstruatie en of je dit je eerste zwangerschap is, of dat je al vaker zwanger bent geweest. Naar aanleiding van deze gegevens zal de assistente een afspraak met je maken. De eerste controle en echo vinden plaats als je ongeveer 8 weken zwanger bent (gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie). Als zwangere in Nederland kun je laten onderzoeken hoe groot de kans is voor jou op het krijgen van een kind met het Down- Edwards- of Patausyndroom. De informatie over deze testen en de eventuele keuze hiervoor wordt uitgebreid met u besproken. Daarom is het handig om voor de eerste controle de website www.onderzoeknaarmijnongeborenkind.nl te bestuderen en de keuzehulp te gebruiken. De tweede echo om de definitieve uitgerekende datum te bepalen zal vervolgens plaatsvinden tussen 10 en 12 weken zwangerschap. 

De ZwApp

Zodra je een positieve test hebt en/of je je bij ons hebt aangemeld, kun je de ZwApp downloaden. De ZwApp is een app voor zwangeren uit de regio die op een nieuwe en effectieve manier goede en betrouwbare informatie geeft. De ZwApp is door ons samenwerkingsverband VSV De Slinge ontwikkelt. Het is niet commercieel en bevat alleen informatie van professionals over zowel de zwangerschap, de bevalling als de kraamtijd en de pasgeborene. Gedurende de gehele zwangerschap en kraamtijd krijg je iedere week andere informatie. Je persoonlijk zorgplan komt erin te staan zodat je weet wanneer welke controles gedaan zullen worden. Ook zijn er leuke functionaliteiten zoals het opnemen van de hartactie van je baby tijdens de controle bij je verloskundige of gynaecoloog. De ZwApp is gratis te downloaden in de app store voor zowel Android als iOs. 

 

 

 

Bereikbaarheid

Ons praktijkpand bevindt zich aan de Dierenriem 36, 7071 TH te Ulft. Daar worden alle spreekuren gehouden. Tijdens spreekuren kun je gewoon naar binnen lopen en in de wachtkamer plaatsnemen, je hoeft je niet eerst te melden bij de assistente of verloskundige.
Wij verzoeken u 5 minuten voor aanvang van uw afspraak op de praktijk aanwezig te zijn.

Je kan ons tijdens de telefonische spreekuren bereiken op telefoonnummer 0315-641905, voor vragen, adviezen of het maken/verzetten van afspraken. Wanneer je buiten de spreekuurtijd belt, krijg je een antwoordapparaat met daarop informatie en zonodig verwijzing naar ons spoednummer.

Bij spoed of bevallingen kun je direct ons spoednummer bellen: 06-51615202. Hierop zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Contactgegevens

Voor uitgebreide contactgegevens zie onze contactpagina.