Verloskundige zorg in de praktijk

De verloskundige zorg binnen onze praktijk bestaat uit het begeleiden van je zwangerschap, je bevalling (thuis of poliklinisch) en je kraambed. In onze praktijk staat veiligheid voorop. Wij zullen er dan ook alles aan doen om je op tijd de juiste begeleiding, adviezen en zorg te geven, zodat je zwangerschap, bevalling en kraamtijd zo voorspoedig en gezond mogelijk blijven verlopen.

Wanneer dit niet meer het geval is, zullen wij dit signaleren en ervoor zorgdragen dat je een verwijzing krijgt naar de op dat moment aangewezen specialist, zoals huisarts of gynaecoloog.

Onze verloskundige zorg bestrijkt de dorpen Dinxperlo en De Heurne en de gehele gemeente Oude IJsselstreek met uitzondering van Varsseveld, Heelweg en Westendorp.


Verloskundig Centrum Achterhoek

We hebben een zeer nauwe samenwerking met het Verloskundig Centrum Achterhoek EVA. Dit verloskundig centrum is een samenwerking van 7 praktijken uit de regio, waaronder onze praktijk. In dit centrum kan je terecht voor echoscopisch onderzoek en prenatale screening ( ‘20-weken echo’ en de combinatietest). Voor meer informatie: www.vca-eva.nl.

Wij wensen jou en je partner een goede zwangerschap, een voorspoedige bevalling en een fijne kraamtijd!

VSV de Slinge

Logo VSV de SlingeUitstekende verloskundige zorg in de regio Achterhoek & de Liemers, dat is de missie van het VSV de Slinge. Het VSV de Slinge staat voor de intensieve samenwerking tussen eerste- en tweedelijns zorgverleners (o.a. verloskundigen, echoscopisten, gynaecologen, kinderartsen).

Samen zetten wij ons in voor de juiste begeleiding en advies bij het zwanger worden tot en met het kraambed. Ook is er een goede aansluiting met eventuele zorg voor de pasgeborene. Door nauwe onderlinge contacten is ieders expertise snel ingezet wanneer dit nodig is.

 

Het Verloskundig Samenwerkingsverband de Slinge bestaat naast onze  verloskundigenpraktijk uit het Slingeland Ziekenhuis, verloskundigenpraktijk Nona, verloskundigenpraktijk Montferland/Wehl. Kijk voor meer informatie over ons VSV op www.vsvdeslinge.nl.

Verloskundigen in opleiding

Studentverloskundigen zullen af en toe stage lopen in onze praktijk. Dit betekent dat zij samen met ons de controles tijdens de zwangerschap, de bevallingen en de kraamvisites zullen doen. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit aan ons kenbaar maken.

Enquete

Om kwalitatief goede zorg te kunnen blijven leveren, vragen wij onze cliënten wanneer onze zorg na het kraambed is afgelopen, om een digitale enquente in te vullen. Op deze manier kunnen wij onze zorg daar waar mogelijk op de wensen van de cliënten aanpassen. Klikt u hier voor het invullen van de enquete.